vineri, 4 februarie 2011

Prajitura cu struguri



Ingrediente:

4 oua
250 gr zahar
1 cana ulei/1 pachet margarina
1 cana lapte
1 lingurita bicarbonat sodiu stins cu otet/lamaie
vanilie
coaja lamaie/portocala
2 linguri cacao
struguri albi
cca 500 gr faina

MDP:

Separi ouale.Amesteci galbenusurile bine cu zaharul,adaugi treptat laptele,uleiul,faina,aromele,bicarbonatul,faina,cat sa obtii o coca de consistenta unei smantani f groase.In tava unsa si tapetata cu faina pui o parte din aluat iar in cealalta parte amesteci cele 2 linguri cacao.Pui tot aluatul in tava si amesteci cu o furculita,desenand diverse forme,pui boabele struguri trecute prin faina deasupra.Dai la foc iute timp de 15 min,apoi reduci intensitatea focului.Pudrezi cu zahar cand e rece.

Niciun comentariu: