marți, 22 februarie 2011

Salata de cartofi cu asmatui

Ingrediente:

800 gr cartofi
4 linguri ulei
2 cepe

Sos:

4 linguri ulei
6 linguri otet diluat cu apa
sare
putin zahar
2 linguri asmatui tocat
boia dulce

MDP;

Se fierb cartofii in coaja,se curata fierbinti,se taie felii.Se tapeteza un platou/castron larg cu feliile cartofi se stropesc cu ulei inainte de a se raci ca sa-l absoarba bine.Se decoreaza cu inele de ceapa.
Se face sosul batand energic: uleiul,otetul diluat,sare,zahar,pana se ingroasa si devine opac.Se pune asmatuiul si se stropeste salata.Se decoreaza cu un buchetel frunze de asmatui in centru salatierei sau cu frunze intregi puse din loc in loc.Se poate presara si putina boia dulce, a carei culoare va contrasta placut cu verdele viu al asmatuiului.

Niciun comentariu: