Ingrediente cca 20 buc:
Aluat:
200 gr untura
4 linguri lapte
4 galbenusuri
150 gr zahar
2 vanilii
1 lingurita amoniac stins
500 gr faina
Umplutura:
4 albusuri
150 gr zahar
1 esenta vanilie
1 borcan magiun
1 lamaie
300 gr nuca macinata
MDP:
Amesteci toate ingred. pt aluat,obtii o coca potrivita.Se iau bucati mici de aluat,se intind in forme mici de tarta,unse si tapetate.Se bat cele 4 albusuri spuma cu sucul lamaie,se adauga treptat zaharul,vanilia,la final 1/2 din nuca macinata.Restul de nuca se amesteca cu magiunul.
2.Peste aluatul din fiecare forma de tarta se pune cate 1 lingurita de magiun cu nuca,apoi se umple cu compozitia de albus cu nuci.Se dau tartele la cuptor 10 min.
Click39/2010 reteta:Andreea Duta
marți, 1 februarie 2011
Cosulete delicioase
Etichete:
Condimente,
Desert,
Februarie 2011,
gem,
lamaie,
nuci,
Taieturi culinare din ziare,
Tarta,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu