marți, 1 februarie 2011
Tort de toamna
Ingrediente 8 portii:
Blat:
3 oua
200 g zahar
1 plic vanilie
100 g faina
1/2 lingurita praf copt
Umplutura:
3 pere mari si 1 para mica
1 lamaie
2 plicuri gelatina
600 ml frisca lichida
100 g zahar pudra
50 ml cafea espresso
200 g ciocolata rasa
50 g alune padure
MDP:
Se bat ouale cu 150 g zahar,vanilia,se adauga treptat faina amestecata cu praful copt.Se unge si tapeteaza o forma tort cu diametrul 24 cm,se toarna aluatul,se coace la foc potrivit 20-25 min.Se lasa la racit,se taie in 2.
2.Se curata perele de coaja si seminte,se taie sferturi.Se pun in cratita,se acopera cu apa,se adauga restul de zahar si sucul de la 1 lamaie.Se fierb 10 min.Se pune gelatina la inmuiat,,apoi se topeste in 50 ml frisca.
3.Se bat 400 ml frisca,se adauga zaharul pudra,cafeaua,gelatina topita,se amesteca usor.
Se asaza prima parte de blat,se pune 1/2 din crema,perele scurse(se pastreaza cea mica pt decor),restul de crema,a 2 a parte de blat.Se lasa la rece 2 ore.
4.Se bate restul de frisca,se imbraca tortul,se presara pe margini ciocolata rasa.Se orneaza cu frisca,pere si alune macinate.
Reteta:
Click nr 39/2010
Etichete:
alune,
Blat tort,
cafea,
ciocolata,
Condimente,
Desert,
Februarie 2011,
frisca,
gelatina,
lamaie,
smantana,
Taieturi culinare din ziare,
Tort
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu