Ingrediente:
500 gr petioli de mangold
1/4 pachet margarina/unt
2 cepe
2 linguri faina
zeama de carne/legume
sare
sucul de la 1/2 lamaie
1 galbenus
2 linguri smantana
asmatui
MDP:
Se curata,se spala petiolii de mangold,apoi se fierb in 1,5 litru apa.Se prepara sosul:margarina topita se inabuse cepele taiate fin pana se rumenesc,se adauga faina,apoi zeama de carne/legume/zeama in care a fiert mangoldul.Se fierb pe foc pana se leaga,se sareaza.La acest sos se poate adauga putina lamaie si un galbenus,smantana si asmatui tocat.Pe o salatiera se pun petiolii fierti si se toarna sosul peste ei.Se serveste presarat cu patrunjel tocat si crutoane.
luni, 28 februarie 2011
Salata de mangold 1
Etichete:
asmatui,
Condimente,
Februarie 2011,
lamaie,
mangold/sfecla de petiol si frunze,
Paine,
patrunjel,
Salate,
smantana,
Supa
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu