marți, 22 februarie 2011
Chec cu caise uscate
Ingredinte:
250 gr unt moale
250 gr zahar pudra
200 gr faina 00
50 gr amidon porumb
4 oua
150 gr caise uscate+2 lingurite faina
½ lingurita praf copt
1 praf sare
Esenta vanilie ½ fiola
Zahar granulat
MDP;
Untul trebuie sa fie moale,il scoti cu cateva ore din frigider/il pui la microunde.Il bati bine pana devine spumos,apoi adaugi zahar,bati in continuare.Adaugi ouale unul cate unul,pana sunt bine incorporate,pui aroma.Opresti mixerul si adaugi faina cernuta cu amidonul,sare,praf copt,amesteci bine.
Tai caisele cuburi,le treci prin faina,amesteci cu lingura de lemn,il torni in forma unsa cu unt si infainata,presari cu zahar tos si coci cca 35-40 min,la 180C.Dupa 30 min faci testul cu scobitoarea.
Sfat sa nu te ungi pe maini cand ungi forma:
A pus putin unt in forma(nu de silicon),a trecut repede peste flacara,si cand a inceput sa se topeasca a uns in interior cu o pensula,la dat la frigider cateva min, apoi a infainat.
Reteta:
PLUM-CAKE CON ALBICOCCHE
http://mentaecioccolatoblog.blogspot.com/2010/09/plum-cake-con-albicocche-e-piccolo.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu