marți, 22 februarie 2011

Suc de rosii cu busuioc

Ingrediente:

2 cutii suc rosii/ 1/2 l suc proaspat
1/2 lingurita busuioc uscat oparit cu 2 linguri apa fierbinte/1 lingurita busuioc proaspat tocat f fin si frecat cu sare sa obtii o pasta
1 lingurita zahar(daca sucul rosii e acrisor)
1 lingurita zeama lamaie(daca sucul e lipsit de aciditate)

MDP:

Daca folosesti rosii proaspete ,le zdrobesti,strecori sucul.Cand folosesti busuioc uscat adaugi la sucul de rosii si apa in care a infuzat.Amesteci si celelalte ingred.,dai in clocot,servesti fierbinte.Se poate adauga in pahar 1 lingura smantana batuta ca o frisca,sau o lingura de floricele.Cand se foloseste busuioc proaspat sucul se serveste rece sau se adauga 1-2 cuburi gheata cu frunze de busuioc in ele.Decorezi paharul cu o frunza proaspate de busuioc.

Niciun comentariu: