vineri, 4 februarie 2011
Briosa frantuzeasca cu stafide
Ingrediente:
6 oua
250 gr faina
250 gr unt
250 gr zahar
vanilie
100 gr stafide
coaja lamaie/portocala
MDP:
Se bat ouale intregi cu zaharul,pana devin o spuma alba si densa.Se adauga faina,se amesteca,se pune untul topit dinainte.Se amesteca usor ,se adauga un pref sare,vanilie,coaja lamaie si stafide.
Se iau forme mici de briose,se ung cu unt.Se toarna compoztia in forme,doar 3/4,sa nu dea pe dinafara cand cresc.Se coc pana se rumenesc,se incearca din cand in cand cu scobitoarea.
Reteta:
Jurnalul de bucatarie nr 23/2005
Etichete:
Briose,
Condimente,
Desert,
Februarie 2011,
lamaie,
portocale,
stafide,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu