luni, 28 februarie 2011

Halva de cocos/ Basbousa



Ingrediente:

113 gr( ½ cana) unt
210 gr ( ¾ cana) zahar
75 gr (1/2 cana) faina
275 gr ( 1 ¼ cana) gris
150 gr (1 ½ cana) nuca cocos deshidratata
220 gr ( ¾ cana) lapte
1 lingurita praf copt
1 lingurita extract migdale( nu-l utilizati-spune ea)
Migdale decojite pt decor


Pt sirop:

110 gr(1/3 cana) zahar tos
125 gr (1/2 cana) apa
1 lingura apa de trandafiri/cateva picaturi esenta trandafiri
1 lingura suc lamaie



MDP:

Incalzesti cuptorul la 180C.Ungi o tava 23/ 28 cm sau patrata de 23cm.
Amesteci toate ingred. Pt aluat cu exceptia migdalelor,torni in forma marchezi patrate si in centrul fiecaruia pui o migdala.Coci 35 min,sau pana se rumenesc.
Prepari siropul:
Fierbi impreuna:zaharul,apa,apa/esenta trandafiri,pana se topeste zaharul.Iei de pe foc,pui sucul lamaie.Torni peste prajitura usor racita tot siropul,lasi cateva ore sa-l absoarba pe tot,apoi tai pe liniile marcate,patrate.

Reteta:

Basbousa/Coconut Halva

http://maltesebakes.blogspot.com/2009/10/basbousa.html

Niciun comentariu: