marți, 1 februarie 2011
Prajitura pufoasa
Ingrediente:
350 ml suc de rosii
1 ou
10 linguri zahar
15 linguri ulei
1 lingurita cu varf amoniaac
1 lingurita zeama lamaie
Crema:
200 gr nuca macinata
2 cani lapte
6 linguri gris
8 linguri zahar
200 gr unt
100 tgr zahar pudra
1 lamaie
MDP:
Freci zaharul cu oul pana se topeste.Torni treptat uleiul si sucul rosii.Incorporezi amoniacul stins cu lamaie si faina,obtii un aluat potrivit de moale.Intinzi 5 foi,le coci pe dosul tavii.
Fierbi la foc mic laptele,zaharul,grisul,pana se ingroasa.Cand s-a racit adaugi untul si coaja lamaie.
Imparti crema in 2 iar intr-o pare incorporezi nuca macinata.Intre foile coapte intinzi crema de gris si crema de nuca.
Femeia de azi 47/2010.
Etichete:
Condimente,
Desert,
Februarie 2011,
gris,
lamaie,
nuci,
Prajitura,
rosii,
Taieturi culinare din ziare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu