marți, 1 februarie 2011

Prajitura pufoasa



Ingrediente:

350 ml suc de rosii
1 ou
10 linguri zahar
15 linguri ulei
1 lingurita cu varf amoniaac
1 lingurita zeama lamaie

Crema:

200 gr nuca macinata
2 cani lapte
6 linguri gris
8 linguri zahar
200 gr unt
100 tgr zahar pudra
1 lamaie

MDP:

Freci zaharul cu oul pana se topeste.Torni treptat uleiul si sucul rosii.Incorporezi amoniacul stins cu lamaie si faina,obtii un aluat potrivit de moale.Intinzi 5 foi,le coci pe dosul tavii.
Fierbi la foc mic laptele,zaharul,grisul,pana se ingroasa.Cand s-a racit adaugi untul si coaja lamaie.
Imparti crema in 2 iar intr-o pare incorporezi nuca macinata.Intre foile coapte intinzi crema de gris si crema de nuca.

Femeia de azi 47/2010.

Niciun comentariu: