Ingrediente:
drojdie cat o nuca
1 ceasca zahar
1 ceasca apa calda
3/4 ceasca lapte fiert
3 linguri ulei
2 oua
2 1/2 cesti faina
1/2 lingurita sare
1 lingurita seminte anason intregi
MDP:
Se dizolva drojdia in apa cu o lingura zahar,lasi sa stea 10 min.Fierbi si racesti laptele.Ouale intregi se freaca cu o lingura zahar si uleiul,se amesteca cu laptele si drojdia.Se adauga continuand sa se amestece faina sarea,semintele.Se lasa la crescut 1 ora,la loc cald.Din restul de zahar 1 lingura faina 3 linguri margarina si 1 varf cutit seminte anason pisate/macinate se prepare o glazura,lasand-o sa se intareasca,apoi se rade deasupra aluatului pus in tava,inainte de a-l pune la cuptor.Se coace pana se rumeneste,cca 25 min.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu