sâmbătă, 12 februarie 2011
Desert cu sos caramel
Ingrediente 6 portii:
4 pere
100 gr zahar
50 ml vin alb
Pt crema alba:
4 albusuri
1 cana zahar
1 es vanilie
Pt crema caramel:
70 gr unt
200 gr zahar brun
150 ml frisca lichida
Pt decor:
100 gr alune nesarate
MDP:
1.Perele curatate se taie cubulete,se pun in craticioara cu 100 gr zahar si vin,se acopera cu apa,se fierb 10 min,se lasa la racit.
2.Pt crema alba::albusurile se bat spuma tare cu 1/2 din zahar si es vanilie.Restul de zahar se topeste si se adauga fierbinte peste albus,batand cu mixerul pana se topesc cristalele de zahar ars.Se da la frigider 30 min.
3.Se topeste untul in tigaie,se adauga zaharul brun,se amesteca sa se absoarba untul.Se continua amestecatul pana incepe sa fiarba.Se adauga frisca,se amesteca repede cu telul,marind putin puterea focului pana incepe sosul sa faca spuma deasupra.Se da iar focul la mediu spre mic,se mai fierbe 4-5 min,pana sosul incepe sa se ingroase putin.
4.Sosul cu pere se imparte in cupe,se pune crema de albus,deasupra se toarna sosul caramel.Se decoreaza cu alune,se da la rece pana servesti.
Reteta:
Click nr 39/2010
Etichete:
alune,
creme,
Desert,
Februarie 2011,
frisca,
pere,
Taieturi culinare din ziare,
vanilie,
vin,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu