vineri, 4 februarie 2011

Prajitura cu branza si caramel



Ingrediente 8 portii:

Blat:

300 gr faina
100 gr unt
75 gr zahar
2 oua
1 praf copt


Crema branza:

300 gr branza
150 gr smantana
4 oua
2 vanilii
150 gr zahar

Pt caramel:

50 gr unt
100 gr zahar
100 ml lapte
50 gr nuci si alune

MDP:

1.Se amesteca untul cu zaharul,ouale si apoi adaugi faina si praful copt,obtii un aluat omogen si elastic,intinzi in forma tort unsa si tapetata.

2.Branza o amesteci cu smantana,galbenusurile,zaharul.Adaugi albusurile batute spuma,vanilia,torni in forma peste aluat.Coci la foc portivit 50 min.

3.Caramelizezi zaharul in tigaie,torni laptele caldamestecat cu untul,fierbi pana obtii o crema legata.

4.Dupa ce se coace prajitura,presari peste ea alunele si nucile,intinzi crema caramel calduta.Scoti din forma cand e rece.

Reteta:

Click nr 47/2010

Niciun comentariu: