vineri, 4 februarie 2011
Prajitura cu branza si caramel
Ingrediente 8 portii:
Blat:
300 gr faina
100 gr unt
75 gr zahar
2 oua
1 praf copt
Crema branza:
300 gr branza
150 gr smantana
4 oua
2 vanilii
150 gr zahar
Pt caramel:
50 gr unt
100 gr zahar
100 ml lapte
50 gr nuci si alune
MDP:
1.Se amesteca untul cu zaharul,ouale si apoi adaugi faina si praful copt,obtii un aluat omogen si elastic,intinzi in forma tort unsa si tapetata.
2.Branza o amesteci cu smantana,galbenusurile,zaharul.Adaugi albusurile batute spuma,vanilia,torni in forma peste aluat.Coci la foc portivit 50 min.
3.Caramelizezi zaharul in tigaie,torni laptele caldamestecat cu untul,fierbi pana obtii o crema legata.
4.Dupa ce se coace prajitura,presari peste ea alunele si nucile,intinzi crema caramel calduta.Scoti din forma cand e rece.
Reteta:
Click nr 47/2010
Etichete:
aluaturi,
alune,
Blat tort,
branza,
Condimente,
Desert,
Februarie 2011,
nuci,
Prajitura,
smantana,
Taieturi culinare din ziare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu