luni, 13 aprilie 2009

Tort din rulada cu miere si spuma ciocolata alba




Ingrediente 8 portii:


ulei rapita/canola,pt uns
1 rulada cu miere de 10 cm lunga,tai felii 1 cm gros.
240 g ciocolata alba,fin tocata
300 ml smantana groasa
2 oua,separate
1/2 lingurita esenta vanilie
1 1/2 Lingura apa
2 lingurite gelatina pudra
250 ml/1 cana smantana groasa,extra
2 lingurite amestec zahar pudra
50 g ciocolata umpluta cu miere

Pregatire:

1.Ungi fin cu ulei,o forma de 20 cm.Pui in interior folie plastic.Asezi 6 felii rulada in jurul marginii.Asezi 3 felii la baza si tai restul pt a umple golurile de la baza.
2.Pui ciocolata in bol.Pui 80 ml(1/3 cana)smantana,pui pe baie apa la foc mediu,amesteci 3 min,sau pana ajunge la punctul fierbere.O torni peste ciocolata,cu lingura metal,amesteci usor,sa se topeasca si omogenizeze ciocolata.Adaugi repede galbenusurile si vanilia.
3.Pui apa in bol mic,presari gelatina.Pui bolul intr-o oala mica,adaugi apa fiarta pana la 1/2 bolului,amesteci cu furculita pana se dizolva gelatina.Torni in amestecul ciocolata.
4.Cu mixerul bati restul smantana,pana obtii o frisca sa stea cu varfuri,moi.Cu o lingura metal,pui frisca si albusurile peste amestecul ciocolata.Torni in forma,acoperi (cu folia)si dai 6 ore la rece,pana se intareste.
5.Asezi pe platou.Cu mixerul bati smantana extra si zaharul pudra pana sta cu varfuri moi.Intinzi deasupra tortului.Deasupra asezi ciocolata rupta/taiata,servesti.

Reteta aici:

Honey roll & white chocolate mousse cake

http://www.taste.com.au/recipes/19312/honey+roll+white+chocolate+mousse+cake

Niciun comentariu: