vineri, 17 aprilie 2009
Tort cu capsuni si foi fragede
Ingrediente:
1/2 cana ulei vegetal
1 cana zahar
3 oua mari
1 lingurita coaja lamaie fin rasa
1/2 lingurita vanilie
1/3 cana lapte 2%
1 si 1/4 cana faina prajituri
1,5 lingurite praf copt
1/4 lingurita sare fina
2 cani felii capsuni proaspete
1/2 cana smantana de frisca,batuta cu varf moale
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 175*C,ungi si pudrezi cu faina 2 tavi patrate de 20 cm.
Bati uleiul,1/2 cana zahar,galbenusurile,cu mixerul pana sunt pufoase.Adaugi coaja lamaie si vanilia;adaugi laptele.Cerni impreuna faina,praful copt,sarea si o adaugi usor peste amestecul oua,pana se incorporeaza.Intinzi in cele 2 forme pregatite.Bati albusurile cu mixerul,pana sta bat,apoi treptat adaugi 1/2 cana zahar si bati pana sta tare.Intinzi bezeaua peste aluatul din tava.Coci 30-35 min,pana scobitoarea inserata in centru iese curata.Racesti complet in tava.
2.Asamblarea:rastorni prajitura pe platou cu bezeaua in jos.Deasupra pui 1/2 din capsuni si frisca,pui al 2 lea blat/prajitura cu bezeaua in sus si pui restul de frisca si capsuni.Racesti pana servesti.
Reteta aici:
Strawberry Shortcake Torte
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9964
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu