vineri, 24 aprilie 2009

Pate de somon


Ingrediente:

cca 250 g somon afumat la cald,fulgi
600 g crema branza Philadelphia/alta branza moale
6 cepe verzi intregi,fin tocate
o mana plina cu marar tocat
suc lamaie,dupa gust
piper
1-2 felii/portie somon afumat la rece
felii lamaie si marar pt decor
4 forme

Pregatire:

Amesteci fileurile faramitate de somon cu crema branza,piperul,ceapa,mararul si sucul lamaie,cu furculita,potrivesti gustul.
Captusesti fiecare forma cu pelicula plastic,lasi sa treaca peste margini,pt a putea acoperi mai tarziu deasupra.
Pui in fiecare forma 1-2 felii somon (in functie de marimea lor),le suprapui putin,pui umplutura,presezi in jos,pliezi peste folia plastic,acoperi complet,presezi.Asezi formele una peste alta,pt a se comprima reciproc si pui o cutie mica deasupra,refrigerezi cateva ore.Scoti folia si servesti cu salata si paine prajita calda.


Reteta aici:


Smoked salmon paté moulds
http://www.cooksister.com/2009/01/smoked-salmon-pat%C3%A9-moulds.html

2 comentarii:

Blueeyes spunea...

Buna....am dat peste blogul tau culinar,arata FANTASTIC!Am sa mai trec pe la tine!

Mariana spunea...

Multumesc pt aprecieri!Te mai astept!