sâmbătă, 11 aprilie 2009

Prajitura mocca si capsuni



Ingrediente:

Blat:

1 cana felii migdale
2/3 cana/113 g cipsuri ciocolata demidulce
1 1/2 cana zahar
9 oua mari,separate,albusurile la temp camerei
1/2 lingurita scortisoara
1/8 lingurita cuisoare
1/8 lingurita sare
2 Linguri cafea instant granule,dizolvata in 1/4 cana apa fiarta,racita
1/3 cana ulei

Glazura si decor:

1/2 cana/85 g cipsuri ciocolata demidulce
1 Lingura ulei
470 ml capsuni,spalate si uscate

Pregatire:

1.Incalzesti cuptorul la 175*C.Forma inel de 25/11cm.
2.Blat:intinzi migdalele pe hartie copt,coci 5-6 min,pana se prajesc usor,apoi racesti.
3.Pui in robot 2/3 cana ciocolata,macini fin,pui in bol mediu.
4.Macini fin in robot:1/4 cana zahar,migdalele,adaugi ciocolata,amesteci.
5.Bati albusurile cu mixerul la vit mare,pana stau tari,treptat adaugi 1/4 cana zahar si continui sa bati pana sta cu mot,lasi deoparte.
6.Bati galbenusurile cu restul zahar,aromele,sarea,cafeaua,uleiul,doar le amesteci.Torni 1/4 albusuri peste amestecul de migdale,adaugi restul albusuri,torni in forma neunsa.
7.Coci 55 min,pana se usuca deasupra si cand atingi revine,rastorni imediat pe gratar.Racesti complet cu susul in jos.
8.Pt a scoate din forma;treci usor cutitul pe margini interior si exterior,apuci forma,ridici.
9.Glazura si decor:cu 1 ora inainte servit-topesti ciocolata,dupa instructiuni,dar adaugi uleiul.Amesteci impreuna pana sunt bine combinate.Racesti ciocolata 4 min,presari deasupra blatului,inmoi capsunile in restul ciocolata le asezi peste blat.


Reteta aici:

Passover Mocha Cake Recipe

http://www.womansday.com/Recipes/Passover-Mocha-Cake-Recipe

Niciun comentariu: