vineri, 10 aprilie 2009

Biscuiti puisori



Ingrediente:

1/2 cana migdale decojite
2 1/2 cani faina obisnuita
3/4 cana/170 g unt,bucati
1/2 cana zahar brun light,presat usor
1 ou mare
2 lingurite extract migdale
3 cani zahar pudra
pasta asortata,gel/lichid colorat alimentar
zahar granulat mare

Pregatire:

1.In tava hartie copt,forma pasarele.
2.In robot pui migdalele,toci fin,adaugi faina,amesteci sa obtii un praf fin,adaugi untul,amesteci sa obtii firimituri.Adaugi zaharul,oul si 1 1/2 lingurita extract.Amesteci pana doar formezi aluatul.
3.Formezi o mingie,imparti in 1/2.Pui o 1/2 intre 2 foi hartie cerata,intinzi de 0,6 cm gros.Repeti cu cealalta 1/2 aluat.Pui pe hartia copt,dai 10 min la frigider.
4.Incalzesti cuptorul la 175*C.Scoti hartia cerata de deasupra.Cu forma trecuta prin faina tai ct mai multe pasarele posibil.Cu o paleta metal le scoti ,le pui in tava pe hartia neunsa,lasi 2,5 cm intre ele.
5.Coci 10-12 min pana sunt doar aurii.Racesti pe hatrie copt,pe gratar,2 minapoi le repui pe gratar la racit complet.Reantinzi,decupezi aluatul ramas.
6.Amesteci 2 cani zahar pudra cu restul 1/2 lingurita extract si 2-3 linguri apa pana se omogenizeaza.Imparti in boluri mici glazura,colorezi dupa dorinta.Intinzi glazura peste fiecare biscuit.
7.Amesteci 1 cana zahar pudra cu cca 4 lingurite apa pana e destul de groasa sa poti trasa linii cu cun cornet.Desenezi biscuitii apoi presari imediat zaharul granulat mare.Lasi 12 ore sa se usuce.Scuturi excesul zahar.Pastrezi in vas etans,la temp camerei pana la 1 saptamana iar cele decorate 3 zile.

Reteta si info nutritie aici:

Baby Bird Cookies

http://www.womansday.com/Recipes/Baby-Bird-Cookies

Niciun comentariu: