miercuri, 15 aprilie 2009
Prajitura cu floricele martipan
Ingrediente 15 bucati:
175 g unt,cuburi
225 g faina care creste singura
1 lingurita scortisoara
1 lingurita amestec condimente
100 g zahar brun light
125 g amestec fructe uscate
125 g caise uscate,tocate
454 g( 1 pachet) martipan
3 oua medii
150 ml lapte
5 Linguri glazura caise
15 oua ciocolata trase acoperite cu zahar
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 180*C/Gaz 4.Ungi si captusesti hartie,tava de 17/27 cm.
Pui untul in bol,il pui 1 min la microunde,Putere mare,sa se topeasca.
2.In bol mare pui:faina,scortisoara,amestecul condimente.Adaugi zaharul apoi amestecul fructe uscate si caisele uscate.Razi mare 100 g martipan si-l adaugi indred. uscate.
3.Spargi ouale in ibric,torni laptele,amesteci cu furculita,torni peste ingred. uscate cu untul topit,amesteci impreuna cu o lingura mare sa se combine.
4.Pui cu lingura in tava.Coci 30 min,pana creste si e tare.Verifici cu scibitoarea in centru,sa iasa curata.Mai coci cateva min,daca e nevoie,lasi sa se raceasca.
5.Incalzesti glazura caise(gem),la microunde Putere mare,30 secunde,ungi prajitura deasupra.Tai 15 buc.
6.Intinzi un dreptunghi din restul martipan,de aceiasi dimensiune ca prajitura.Cu o forma de floare decupezi 15 flori de martipan.
7.Lipesti o floare martipan pe fiecare bucata,apoi presezi un ou ciocolata deasupra.
Poti face prajitura si congela pana la 1 luna,decongelezi cu 2 ore inainte,la temp camerei.Odata ce ai taiat si decorat,infoliezi individual si pastrezi in vas etans pana la 3 zile.
Reteta aici:
Simnel Cake
http://www.billingtons.co.uk/home/recipes/15/simnel-cake
Etichete:
Aprlie 2009,
caise,
ciocolata,
Condimente,
Desert,
fructe confiate,
gem,
glazura,
martipan,
Prajitura,
sarbatori,
scortisoara,
Sf Paste,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu