miercuri, 15 aprilie 2009
Puisori de Paste
Ingrediente 12 bucati:
110 g unt/margarina
110 g zahar pudra
2 oua medii
110 g faina care creste singura,cernuta
2-3 picaturi extract vanilie
forme hartie pt copt
Pt Glazura:
325 g glazura vanile(Dr. Oetker Vanilla EasyIce)
sau:
130 g unt nesarat
250 g zahar pudra
cateva picaturi extract vanilie
lapte/apa calda
Pt Decor:
jeleuri
bomboane argintii
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 180*C/Gaz 4.Pui formele hartie in tava.
2.Freci impreuna untul,zaharul pana se albesc si se umfla.
3.Treptat adaugi ouale si vanilia,daca amestecul incepe sa se taie,adaugi putina faina.
4.Adaugi restul faina cu o lingura metal.
5.Pui aluatul cu lingura in forme,coci 15-20 min,pana sunt bine crescute si tari la atingere.
6.Scoti din cuptor,racesti pe gratar.
7.Cu un cutit ascutit tai un capacel/felie in partea de sus a fiecarei briose.
8.Tai fiecare felie pe 1/2,lasi deoparte.
9.Cu o forma in stea mica,faci rozete deasupra fiecarei briose.
10.Cu o forma in stea mai mare faci pe o parte o rozeta mare sa obtii capul.Apesi cele 2 jumatati de felie,pt aripi.
11.Tai jeleurile in 1/2 le asezi pe cap pt creasta si alta 1/2 pt cioc.
12.Termini cu 2 bomboane argintii pt ochi.
13.Alternativ faci glazura:pui untul in bol,bati pana e moale.Treptat adaugi zaharul pudra.
14.Adaugi vanilia si destul lapte sa obtii o glazura buna de intins.
Reteta aici:
Easter Chick Fairy Cakes
http://www.supercook.co.uk/find-recipe-ideas/easter-chick-fairy-cakes-recipe/12071
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu