vineri, 17 aprilie 2009

Tort cu gem si glazura zmeura


Ingrediente:

1,5 cani faina care creste singura
1 si 1/4 cana faina obisnuita
1 cana lapte
1 Lingura extract pur vanilie
2 cani unt nesarat,moale
2 cani zahar
4 oua mari,la temp camerei
1 Lingura smantana de frisca grasa/heavy cream
1 Lingura lichior zmeura
1 Lingura suc merisor
4 cani zahar pudra cernut
1 cana gem cirese negre /gem zmeura

Pregatire:

1.Pregatesti formele:preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi fin 3 forme de 23 cm cu unt moale.Tai 3 cercuri hartie pergament de 23 cm,pui pe fundul formei,le ungi fin cu unt,lasi deoparte.
2.Faci aluatul:combini fainile in bol mediu,lasi deoparte.Combini laptele,vanilia in alt bol mediu,lasi deoparte.In bol mare cu mixerul la vit medie,freci 1 cana unt cca 3 min pana se umfla.
3.Treptat adaugi zaharul bati pana se albeste si e pufos,cca 3 min,adaugi ouale,unul cate unul,bati dupa fiecare,cca 2 min.
4.Reduci viteza la mic,adaugi 1/2 din amestecul faina,bati sa se incorporeze.Adaugi amestecul lapte,omogenizezi si restul faina,bati pana se incorporeaza.
5.Coci blatul:imparti aluatul in formele pregatite si coci in centru cuptorului cca 30 min,pana scobitoarea inserata in centru iese curata.Racesti in forme,sau pe gratar pt 20 min,scoti din forma si lasi la racit complet pe gratar.
6.Glazura:freci crema restul unt in bol mediu,la vit medie,cca 3 min,adaugi smantana,lichiorul si sucul,omogenizezi.Treptat adaugi zaharul pudra,bati continuu,pana se incorporeaza bine.
7.Asamblarea:asezi 1 blat pe platou,intinzi 1/2 gem deasupra,pui al 2 lea blat,restul de gem,ultimul blat si apoi intinzi glazura peste tot.

Reteta aici:

Chambord Layer Cake

http://www.thetearoom.us/2009/03/recipe-chambord-layer-cake.html

Niciun comentariu: