vineri, 17 aprilie 2009

Budinca ruseasca



ingrediente:

1,5 cani smantana de frisca
3/4 cana zahar
1/2 cana apa rece
1,5 lingurita gelatina simpla
225 g smantana fermentata/sour cream
2 lingurite sos zmeura cu vanilie/sos pregatit-vezi jos
1 cana zmeura proaspata sau felii capsuni

Recesti 2,5 ore.

Pregatire:

Pui zaharul si smantana de frisca in oala mica,gatesti la foc mediu pana se dizolva zaharul,apoi iei de pe foc,lasi deoparte.In alta oala combini apa si gelatina ,lasi 5 min sa stea,apoi incalzesti la foc mediu pana se dizolva gelatina.Torni peste smantana de frisca si adaugi smantana fermentata,vanilia,amesteci,omogenizezi.
Acoperi si lasi 30-45 min,sau pana incepe sa se ingroase ca iaurtul.
Faci sosul zmeura:faci piure 3 cani zmeura/capsuni in blender/robot(daca sunt congelate,le dezgheti complet).Le treci prin sita sa opresti semintele.Combini 1/3 cana zahar cu 1 lingurita amidon in oala mica,adaugi piureul zmeura si 1 lingurita suc lamaie,gatesti amesteci ocazional,la foc mediu-mare pana se ingroasa si face bule.Gatesti si amesteci peste 2 min.Iei de pe foc si lasi la racit.
Faci straturi de crema si sos zmeura in pahare pt parfeu,termini cu sos zmeura.Acoperi si racesti cel putin 2 ore.Deasupra decorezi cu zmeura/capsuni inainte servit.

Reteta aici:

RUSSIAN CREME CUSTARD

http://fashiontribes.typepad.com/main/2006/03/elegant_russian.html

http://chowhound.chow.com/topics/279397

Niciun comentariu: