vineri, 17 aprilie 2009

Terina cu sirop artar,nuci si inghetata



Ingrediente 12 portii:

125 ml sirop artar
375 ml( 1,5 cani)nuci prajite,tocate
1 lingurita/5 ml extract artar
1 Litru(4 cani) inghetata vanilie
6 felii(1,75 cm gros) chec banane

Pregatire:

Captusesti cu folie plastic o forma chec/paine de 1,5 Litru( 10/20 cm).lasi deoparte.
In oala mica la foc mediu-mare fierbi siropul artar 3 min,iei de pe foc,adaugi nucile si extractul artar,lasi la racit complet.
In alt bol amesteci inghetata moale cu amestecul de nuci si airop artar.
Intinzi 1,5 cani (375 ml) pe fundul tavii,sezi 3 felii de chec peste inghetata,repeti straturile.Umplii orice gol cu restul inghetata si intinzi deasupra uniform.Acoperi cu plastic si securizezi cu un start folie.
Dai la congelator cel putin 6 ore pana la 2 zile,pana se intareste.

Reteta aici:

Maple Walnut Terrine Dream

http://www.walnutinfo.com/recipeInfo.aspx?id=155

Niciun comentariu: