sâmbătă, 11 aprilie 2009

Oua marmorate


Ingrediente 1 ou:

50 g ciocolata alba,rupta bucati
50 g ciocolata lapte,rupta bucati
140 g ciocolata neagra de calitate,rupta bucati,+ extra

Pt decor:

o mana trufe(ciocolata),ce preferi
pamblica cca 50 cm lungime

2 forme pt oua

Pregatire:

1.Topesti incet ciocolata alba in bol pe baie apa,la foc mic,asigura-te ca bolul nu atinge apa.Lasi pana e rece dar inca mai curge,o pui in cornet.Misti forma si trasezi linii in zig-zag in interiorul formei,repeti cu alta forma,lasi sa se intareasca.Cand ciocolata alba s-a intarit complet,repeti procesul cu ciocolata cu lapte,topita,o intercalezi intre liniile cu ciocolata alba.Lasi sa se intareasca in loc rece,apoi dai la frigider 5 min.
2.Topesti ciocolata neagra,apoi lasi sa se raceasca si ingroasa.Cu o perie patiserie ungi cu grija ciocolata peste cea cu lapte si linii albe pana in interiorul formei sunt complet acopertie.Daca e nevoie repui formele in frigider,daca ciocolata neagra incepe sa se topeasca dedesubt.
3.Odata intarite,le scoti din forme,umplii o 1/2 cu ciocolata,apoi lipesti folosind restul ciocolata neagra topita.Legi o pamblica in jurul oului pt a termina.

Incearca:

Ciocolata diferita;

Poti inlocui in functie de gust ciocolata cu lapte/alba cu neagra 70%.

Cumperi forme de aici:

http://www.cakescookiesandcraftsshop.co.uk/acatalog/Easter-Egg-Chocolate-Moulds.html

Nu lasa urme pe oua:

Daca ai mainile fierbinti folosesti manusi de cauciuc cand manipulezi oul,in special cand unesti cele 2 parti,sa nu lasi urme de degete.


Racesti ciocolata:

Pui 1/2 ou in frigider,odata ce incepe sa se intareasca,e mai usor sa pui un alt strat ciocolata calda.Nu lasa formele mai mult decat trebuie pt ca se decoloreaza ciocolata din cauza condensului.

Dupa cateva zile...

Dupa cateva zile oul de Paste incepe sa capete aspect usor marmorat.Este simplu,grasimea si zaharul se schimba la temp aerului,este inofensiv.

Reteta si info nutritie aici:

Marbled egg

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/5812/marbled-egg

Niciun comentariu: