luni, 13 aprilie 2009
Tort copac/Baumkuchen
Ingrediente:
250 g unt
250 g zahar
5 oua
250 g amidon
1 plic zahar vanilat
65 g migdale rase
2 Linguri rom 54%
1 Lingura pesmet
200 g ciocolata
Pregatire:
Acest tort poate fi facut in forma,dar timpul de copt este destul de lung,pt ca fiecare strat trebuie copt separat.
Preancalzesti cuptorul la 200*C.Inmoi untul cu zaharul adaugi ouale,amidonul,vanilia,migdalele si romul,obtii un aluat omogen moale,curge.Presari pesmetul pe fundul formei,pui 1-3 linguri aluat,intinzi uniform cu spatele lingurii umezite in apa.Coci 1 strat la 200*C,6-7 min,pana e aurie.Verifici cu scobitoarea,impingi bulele de aer cu lingura,apesi usor.Pt al 2 lea strat pui 2 linguri aluat ,coci,pt al 3 lea strat coci 6-7 min,reexaminezi ca la stratul preecedent,impungi orice bule,apesi sa ai aluatul omogen.Continui cu restul de aluat pana ce toate straturile sunt coapte.Scoti din cuptor si lasi 10 min la odihna.Treci un cutit pe margine si rastorni pe gratar,lasi la racit complet.Topesti pe baie apa ciocolata si acoperi tortul.
Reteta aici:
German Tree Cake Recipe
http://cakerecipe.info/german-tree-cake-recipe/
Etichete:
alcool,
Aprlie 2009,
ciocolata,
Condimente,
Desert,
sarbatori,
Tort,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu