luni, 13 aprilie 2009

Tort copac/Baumkuchen



Ingrediente:

250 g unt
250 g zahar
5 oua
250 g amidon
1 plic zahar vanilat
65 g migdale rase
2 Linguri rom 54%
1 Lingura pesmet
200 g ciocolata

Pregatire:

Acest tort poate fi facut in forma,dar timpul de copt este destul de lung,pt ca fiecare strat trebuie copt separat.
Preancalzesti cuptorul la 200*C.Inmoi untul cu zaharul adaugi ouale,amidonul,vanilia,migdalele si romul,obtii un aluat omogen moale,curge.Presari pesmetul pe fundul formei,pui 1-3 linguri aluat,intinzi uniform cu spatele lingurii umezite in apa.Coci 1 strat la 200*C,6-7 min,pana e aurie.Verifici cu scobitoarea,impingi bulele de aer cu lingura,apesi usor.Pt al 2 lea strat pui 2 linguri aluat ,coci,pt al 3 lea strat coci 6-7 min,reexaminezi ca la stratul preecedent,impungi orice bule,apesi sa ai aluatul omogen.Continui cu restul de aluat pana ce toate straturile sunt coapte.Scoti din cuptor si lasi 10 min la odihna.Treci un cutit pe margine si rastorni pe gratar,lasi la racit complet.Topesti pe baie apa ciocolata si acoperi tortul.

Reteta aici:

German Tree Cake Recipe

http://cakerecipe.info/german-tree-cake-recipe/

Niciun comentariu: