luni, 13 aprilie 2009

Regele torturilor/Baumkuchen





Este un adevarat test pt un sef patiser.Literar s-ar traduce ca Tortul copac,de la inelele subtiri care formate din straturile de aluat care se suprapun;se pune un strat aluat se coace pana e maro auriu apoi se adauga alt strat,se coace,etc.Reteta de aici e adaptata pt casa(cea originala se face la un cuptor cu flacara),inelul nu va fi exact la fel.

Ingrediente:

225 g unt
3/4 cana zahar
8 oua,separate
2 Linguri rom
coaja rasa lamaie
1 praf sare
1/3 cana migdale tocate
1 cana + 2 Linguri faina amestecata cu:
1 cana + 2 Linguri amidon
1/2 cana gem caise,topit
pasta migdale/martipan,zahar pudra sau glazura ciocolata(optional)


Pregatire:

Bati untul,zaharul crema.Treptat adaugi galbenusurile la crema unt,bati pana se umfla si albesc.Bati albusurile f tare,le adaugi delicat in aluat.Torni cca 2 linguri aluat intr-o forma de tort de 22 cm unsa,intinzi uniform.Pe gratarul cel mai de sus din cuptor,coci in cuptorul preancalzit la 230*C,2 min pana e maro auriu.Fi atenta ca se rumeneste f repede.Repeti pana termini tot aluatul,ar trebui sa ai 14-16 straturi.Cnd e gata il lasi sa stea cateva min,treci un cutit pe margine,scoti din forma si glzaurezi cu gem caise.Odata ce gemul s-a intarit,poti adauga suplimentar glazura din pasta migdale subtiata sau imediat termini cu o glazura subtire de zahar pudra sau ciocolata.


Reteta aici:

Baumkuchen -- the King of Cakes!


http://www.germanculture.com.ua/recipes/blxmas13.htm

Niciun comentariu: