vineri, 10 aprilie 2009

Iepurasi din aluat cu morcovi





Ingrediente:

1 cana zahar tos
1/2 cana zahar brun
1 cana unt
3 oua
2 Linguri melasa
2 lingurite praf copt
1 lingurita sare
2 cani morcov ras
1/4 cana nuci tocate,fin
cca 5 1/2 cani faina


Pregatire:

Freci crema untul,zaharul pana se umfla si e pufos.Adaugi ouale unul cate unul,melasa.Amesteci sa se combine,adaugi morcovul,praful copt,sarea,nucile,amesteci bine.Adaugi cate 1 cana faina,amesteci 5-10 secunde dupa fiecare cana.Nu supramixezi.
Dai aluatul la rece 1 ora.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Intinzi aluatul pe un amestec de faina si zahar pudra de 6 mm gros,decupezi iepurasii,ii pui pe hartie pergament,coci 15 min,pana sunt usor maro-aurii.
Ii ungi cu crema unt,ii treci prin cocos,decorezi.


Reteta aici:

Rolled Carrot Cake Cookies

http://ashleescooking.blogspot.com/2008/03/here-comes-petter-cottontail.html

2 comentarii:

Irina (Bucataria Irinei) spunea...

Superbi iepurasii... Trebuie multa rabdare...

Mariana spunea...

asa este!dar munca e rasplatita prin bucuria celor mici!