vineri, 10 aprilie 2009

Iepurasi cu miere glazurati



Ingrediente:

3 1/2 cani amestec faina pt copt
1/4 cana zahar tos
1 1/4 cani smantana grasa de frisca/heavy
3/4 lingurita din fiecare:vanilie si extract migdale

Glazura miere:

1 cana zahar pudra
3 Linguri miere
2 Linguri lapte

Decor:

2/3 cana cocos indulcit
1/3 cana mini marshmallows,mini cipsuri ciocolata demidulce,bomboane mici roz

Pregatire:

1.Incalzesti cuptorul la 218*C.Pui hartie copt in tava.
2.Amesteci:zaharul,amestecul faina in bol mare.Adaugi smantana si esentele,amesteci cu spatula pana vine impreuna.
3.Il pui pe supr infainata,framanti usor de cca 5 ori.Intinzi de cca 1 cm gros.Decupezi iepurasii,treci forma prin faina dupa fiecare taiere.Pui pe hartia neunsa lasi 5 cm intre ei.Aduni resturile,intinzi foaia,tai.
4.Coci 10-12 min pana baza se rumeneste si deasupra sunt auriu pal.Transferi pe gratar,racesti.
5.Glazura miere: amesteci ingred pana se omogenizeaza.
6.Nu mai mult cu 4 ore inainte de servit:intinzi cocosul pe hartie cerata.Inmoi iepurasii in glazura,lasi sa se scurga excesul,presezi usor in cocos.Pui pe gratar,adaugi jeleul pt coada,mini cipsul ciocolata pt ochi si bomboana roz pt nas.Repeti cu cocosul prajit.Inmoi restul doar in glazura.Lasi sa se intareasca cca 1 ora,apoi pui intre straturi de hartie cerata in cuite etansa,pana servesti.Sunt mai buni a 2 a zi.


Reteta aici:

Honey-Glazed Bunny Biscuits

http://www.womansday.com/Recipes/Honey-Glazed-Bunny-Biscuits

Niciun comentariu: