vineri, 17 aprilie 2009
Oua uriase de Paste
Ingrediente:
Aluat:
1/2 cana migdale prajite(vezi nota)
2 cani faina
3/4 cana/170 g unt,moale
1/3 cana zahar pudra
1/3 cana zahar brun,light(presat)
1,5 lingurita extract migdale
1 lingurita vanilie
1 lingurita praf copt
1 ou mare
2 Linguri lapte 1% grasime
Glazura zahar:
453 g zahar pudra
1/3 cana apa calda
2 Linguri pudra albusuri sau 3 Linguri pudra pt bezele(Nota 2)
verde,albastru,rosu,galben colorant alimentar(pasta/gel)
Pregatire:
1.Toci migdalele prajite in robot,adaugi faina,macini pana migdalele sunt macinate fin.
2.Bati untul,zaharul,aromele si praful copt,la vit. medie pana se deschid la culoare si sunt pufoase.Adaugi ouale,amesteci bine.La viteza mica,adaugi faina si laptele daor pana sunt amestecate.
3.Imparti aluatul in 1/2.Formezi din fiecare portie un disc gros de 2,5 cm,infoliezi,dai la frigider 3 ore sau pana se intareste.
4.Incalzesti cuptorul la 175*C.Ai gata pregatite hartia de copt,o forma pt decupat ouale/sablon,2 pungi pt congelator de 1 litru,1 echipat cu un varf in stea(mica).
5.Pe suprafata usor infainata si cu sucitorul fin pudrat cu faina intinzi o portie aluat(restul tii la rece) de 0,6cm gros.Decupezi ouale,le pui pe hartia neunsa in tava,lasi 2,5 cm intre ele.Reantinzi si decupezi iar.
6.Coci 11-13 min pana baza si marginile incep sa se rumeneasca putin.Racesti pe hartia copt 1 min,inainte sa le asezi pe gratar la racit complet.Repeti cu restul aluatului.
7.Glazura zahar:pui zaharul,apa si pudra albusuri/proaspete(faci o bezea italiana),in bol mare.Bati cu mixerul la vit medie 4-5 min,pana luceste,si sta cu varf,cand o ridici.Acoperi bine pana folosesti.
8.Trasezi conturul oului mic,pe hartie.Decupezi si-l asezi la 2 cm de la baza de jos a oului sau biscuitelui.Cu o scobitoare treasezi fin conturul oului mic.
9.Glazura si decoratii:pui 3/4 cana glazura in punga cu varful in stea,inchizi si acoperi pana folosesti.Colorezi 1/4 cana glazura cu verde-pt iarba,pui in punga si sigilezi.
10.Pt fiecare culoare pui 1/2 cana glazura in cani.Tii restul glazura acoperit.Adaugi colorant putin cate putin,colorezi 1/2 cana bleu pal si restul dupa dorinta.Adaugi cateva picaturi apa pana este buna de intins cu pensula sau spatula.Intinzi glazura de la marginea biscuitelui pana la semnul trasat pt oul mic.
Lasi sa se intareasca cca 20 min.Intinzi glazura albastra in oul mic,lasi la intarit.
11.Dupa poza marita de la pg 96,trasezi fin in colt cu punga decorat cu glazura verde-iarba.Presezi usor pe decor,trasezi putina iarba deasupra decoratiilor.Cu varful mic in stea decorezi marginea oului mic si mare,lasi sa se intareasca.
Nota 1:pt a praji migdalele le pui in tigaie medie,la foc mediu si le prajesti amestecand des 3-4 min,pana dezvolta aroma.
Nota 2:pudra albusuri,pudra bezea la ei se gaseste la supermarket.
Aluatul se poate face cu pana la 3 saptamani inainte si congelat.Biscuitii pot fi facuti si decorati cu 5 zile inainte.Pastrezi in cutie etansa cu hartie intre straturi la temp camerei.
Reteta aici:
Big Easter Egg Cookies
http://www.womansday.com/Recipes/Big-Easter-Egg-Cookies
Etichete:
Aprlie 2009,
biscuiti,
Condimente,
Desert,
migdale,
sarbatori,
Sf Paste,
vanilie,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu