luni, 13 aprilie 2009

Terina pui



O pregatesti cu o zi inainte pt a se intrepatrunde aromele mai bine.Poti servi la temp camerei/calda la cina,la pranz,ca aperitiv sau la picnic.

Ingrediente:

225 g pui fasii inguste lungi
2 Linguri sos italian
900 g pui
1 Lingura ulei masline
2 Linguri smantana
1/2 Lingura patrunjel,tocat
1 lingurita tarhon
1/2 lingurita sare
2 albusuri(galbenusul pui la sos)
1 morcov
2/3 cana(57 g) spanac proaspat
113 g sunca,felii fine
5 foi dafin

Ingrediente Sos:

2 galbenusuri
1/4 cana unt
2 Linguri otet alb
1/2 cana supa pui
sare

Pregatire:

Cu cateva ore inainte marinezi 225 g pui fasii inguste lungi,cu 2 linguri sos italian.In acest timp macini f fin 900 g pui.
Adaugi:1 lingura ulei masline,2 Linguri smantana,1/2 lingura patrunjel,1 lingurita tarhon,1/2 lingurita sare,2 albusuri.
Fierbi la abur/microunde:1 morcov.Cand e moale il tai benzi lungi(ca pt cartofi prajiti),lasi deoparte.
Intr-o forma de 23/13 cm pui feliile de sunca sa o acoperi peste tot.
Asamblezi terina:deasupra suncii adaugi 1/2 din carnea pui macinata fin cu ierburi si albus.
Apoi faci un strat de spanac 57 g.
Pt urmatorul strat,pui benzi morcov,in lungul formei,completezi spatiile cu puiul marinat,benzi morcov,pui marinat.
Deasupra lor pui restul de carnea pui macinata fin cu ierburi si albus.
La sfarsit adaugi 5 foi dafin.
Pui forma in tava cu putina apa,sa se intareasca deasupra.Coci 2 ore la 131*C.Racesti peste noapte,feliezi si servesti cald/rece,cu sos Bearnaise si spanac la abur.


Sos Bearnaise

In bol separat amesteci bine 2 galbenusuri.
In alt bol,pui la microunde 1-2 min,pana e fierbinte 1/4 cana unt,2 linguri otet alb,1/2 cana supa pui,sare,dupa gust.

Amesteci untul,supa,otetul,oul batut,dai la microunde 11 secunde,amesteci iar,dai din nou 11 sec la microunde,pana sosul se ingroasa.Nu-l lasa prea mult ca se face ca o budinca.Daca il lasi sa stea,il dai la putere mica la microunde sa se incalzeasca inainte servit.

Reteta aici:

Chicken Terrine Recipe

http://pccuisine.com/chicken-terrine.html

Niciun comentariu: