sâmbătă, 11 aprilie 2009
Oua ciocolata umplute
Ingrediente:
6 Linguri/85 g unt moale
85 g crema branza,la temp camerei/moale
453 g zahar pudra(5 1/4 cani)
1/2 lingurita extract migdale
1/2 cana migdale prajite,fin tocate
2 cani/ 340 g cipsuri ciocolata demodulce
1 Lingura grasime vegetala
Pregatire:
1.Pui in 2 tavi hartie cerata.Bati untul,crema branza in bol mediu,la viteza medie pana se amesteca.Adaugi treptat zaharul,ex.migdale si migdalele bati bine,amestecul e rigid.
2.Pt fiecare ou,umplii o lingura cu aluat cu zahar.Cu degetele impingi cate 1 pe hartie.Inmoi degetele in zahar pudra,formezi oul,ingheti 1 ora,pana e rece si tare.
3.Topesti ciocolata dupa instructiuni pachet,in oala.Adaugi peste ea grasimea,lasi sa stea la temp camerei 5 min,pana e calduta.
4.Cu o furculita inmoi oul in ciocolata sa se acopere,scuturi furculita sa elimini excesul ciocolata.Cu ajutorul unei spatule impingi oul din furculita pe hartia cerata.Repeti cu restul oua,reancalzesti ciocolata daca se ingroasa si refrigerezi ouale daca se inmoaie.
5.Pt decor:faci desene cu cornetul cu glazura,folosesti restul de ciocolata topita sa lipesti bomboane mici cu ajutorul unei scobitori.
Refrigerezi pe un singur strat pana la 1 saptamana.
Varianta cu unt arahide-inlocuiesti 1/2 lingurita extract vanilie cu extract migdale.Adaugi in crema branza cu 1/2 cana unt arahide gros.
Varianta cu fructe uscate:substitui 1/2 lingurita esenta rom cu extract migdale,adaugi 1 cana fructe uscate fin tocate.
Reteta aici:
Chocolate-Covered Candy Eggs
http://www.womansday.com/Recipes/Chocolate-Covered-Candy-Eggs
Etichete:
Aprlie 2009,
branza,
ciocolata,
Condimente,
Desert,
migdale,
sarbatori,
Sf Paste
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu