vineri, 24 aprilie 2009

Puisori de bezea



Ingrediente:

10 albusuri
zahar pudra(aceiasi greutate cat au albusurile)
2 lingurite suc lamaie
1 pic sare
colorant lichid alimentar

Pregatire:

Albusurile trebuie sa fie la temp camerei,nu reci din frigider.Bati la viteza mica albusurile cu 1 praf sare si 2 linguri suc lamaie,adaugi zahar cate putin,maresti viteza pana sunt tari,lucioase,albe.Direct pe hartia copt faci 2 quenelle:una mai mare pt corp si una mica pt cap.
Cu o seringa cu varful in stea faci aripile si coada.Coci la 60*,timp de 4 ore,tii usa intredeschisa la cuptor(pui o lingura lemn,sa iasa afara umiditatea).Le-a pregatit cu o seara inainte,pt ca o data coapte le-a lasat toata noaptea in cuptor si s-au uscat perfect.Le-a vopsit cu pensula aproape uscata,in cele 3 culori.Secretul consta in uscarea bezelelor.

Reteta aici:

PULCINI di Buona Pasqua

http://laterradeiviolini-germana.blogspot.com/2009/04/pulcini-di-buona-pasqua.html

Niciun comentariu: