sâmbătă, 11 aprilie 2009
Prajitura cu lamaie si zmeura
Ingrediente:
7 Linguri unt nesarat,topit + pt uns forma
1 3/4 cana faina obisnuita +pt forma
1 1/2 lingurita praf copt
1 cana zahar tos
coaja de la 2 lamai,f fin rasa
4 oua mari,la temp camerei
3 Linguri lapte,la temp camerei
1 Lingura suc lamaie
2/3 cana ulei ev masline
473 ml zmeura proaspata
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 175*C.Pui raful in centrul cuptorului.Ungi cu unt si pudrezi cu faina forma de 25cm(a folosit 12 forme briose).
In bol mare,cerni faina si praful copt,lasi deoparte.
Pui in bolul mixerului zaharul,coaja lamaie;freci cu degetele pana zaharul se umezeste si a absorbit cat mai mult gustul lamaii.Adaugi ouale,bati la vit medie-marecca 3 min,pana amestecul se albeste si ingroasa.Dai la viteza mica,adaugi laptele,amestecul faina,incorporezi.Adaugi sucul lamaie,untul topit si uleiul,omogenizezi.
Torni cca 1/3 aluat in forma;ar trebui sa fie destul sa ai un strat subtire.Aranjezi zmeura peste aluat,torni restul de aluat peste ea,nivelezi usor.Coci pana e auriu,se retrage de pe marginea formei si betisorul inserat in centru iese curat,30-33 min.Scoti din cuptor si imediat rastorni pe gratar.Intorci prajitura si lasi la racit la temp camerei.Odata rece ,poti servi si decora cu bezea.
Reteta aici:
Ligurian Lemon Cake
http://castsugar.blogspot.com/2008/07/ligurian-lemon-cake.html
Etichete:
Aprlie 2009,
Briose,
Condimente,
Desert,
lamaie,
Prajitura,
zmeura
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu