vineri, 10 aprilie 2009

Mini tortulete turta dulce



Ingrediente 9 tortulete:

2 cani faina
2 lingurite ghimbir
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
1 cana melasa
2/3 cana apa fierbinte
1/2 cana margarina
1/2 cana zahar
inlocuitor ou(1 Ener-g Egg),optional

Crema lamaie:

225 g crema branza
1/4 cana margarina(pachet)
450 g zahar pudra
2 lingurite extract vanilie
coaja 1 lamaie

Pregatire:


Preancalzesti cuptorul la 175*C.Amesteci faina,ghimbirul,scortisoara,sarea,bicarbonatul in bol mare,sa se combine.
Pregatesti 2 tavi de 20/20 cm:le ungi cu margarina,pui hartie pergament pe fundul tavii,o ungi bine.Folosesti putin amestec faina sa pudrezi marginile,scuturi excesul.
Amesteci melasa si apa calda.
Freci crema margarina si zaharul,adaugi optional inlocuitorul ou,bati pana se umfla si albeste.
Adaugi 1 parte amestec melasa si 1 parte amestec margarina si zahar in ingred uscate,amesteci.Cand incep sa se adune impreuna adaugi mai mult amestec margarina si mai mult amestec melasa,pana toate sunt bine incorporate,nu supramixa.
Torni aluatul omogenizat in tavi,coci la 175*C,30-40 min,pana scobitoarea iese curata sau cand il atingi deasupra vine inapoi.Lasi sa se raceasca complet,scoti din tavi.E posibil sa fie nevoie sa treci un cutit pe margine.
Odata rece si scos din tavi tai 9 rondele din fiecare blat.
Pregatesti glazura;bati cu mixerul toate ingred pana se combina si sunt pufoase.
Pui o cantitate mica de glazura pe 9 rondele.
Umplii prajiturile.
Le asezi una peste alta.
Pui restul glazura in cornet si decorezi deasupra fiecare tortulet.
A decorat cu bomboane mici rosii si verzi,dar si cu cirese Maraschino ar fi bine.Tii in vas etans pana servesti.


Reteta aici:

Gingerbread Cakes

http://veganyumyum.com/2008/12/gingerbread-cakes/

Niciun comentariu: