vineri, 10 aprilie 2009

Ursuleti turta dulce



Ingrediente:

1 cana unt
2/3 cana zahar brun,presat
2/3 cana melasa
4 cani faina obisnuita
1 1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita pudra ghimbir
3/4 lingurita bicarbonat sodiu
1/2 lingurita cuisoare
1 ou batut
1 1/2 lingurita vanilie
mini bomboane ciocolata
glazura pt funda

Pregatire:

Cuptorul la 175*C.
In oala combini margarina,zaharul brun,melasa.Gatesti la foc peste mediu pana margarina se topeste si zaharul se dizolva.Torni in bol mare,racesti 5 min.Combini faina,scortisoara,ghimbirul,bicarbonatul,cuisoarele.
Adaugi oul,vanilia peste amestecul margarina,amesteci bine.Adaugi amestecul faina bati pana sunt bine amestecate.Imparti aluatul in 1/2,acoperi si racesti cel putin 2 ore/peste noapte.
Pt a face fiecare ursulet,faci o mingie aluat de 2,5 cm,una de 2cm,sase de 1 cm si 5 de 6 mm.Pe hartia unsa,turtesti bila de 2,5 cm la 1 cm grosime,pt copr.Atasezi bila de 2 cm pt cap,o turtesti de 1 cm grosime.Atasezi bilele de 1 cm pt a forma mainile,picioarele,urechile.Asezi o bila de 6 mm pe cap pt nas.Aranjezi restul bilelor de 6 mm,la sfarsitul mainilor,picioarelor pt labe.Folosesti mini cipsuri ciocolata pt ochi,nas si buric.Coci la 175*c,9-10 min,scoti cu grija si racesti.
Glazura:combini 1/2 cana zahar pudra cernut cu destul lapte/smantana light(cca 2 lingurite) sa obtii glazura consistenta,pui 1-2 picaturi colorant verde/rosu,faci funda.

Reteta aici:

Gingerbread Teddy Bears

http://www.littleshamrocks.com/Irish-Cookie-Recipes.html

Niciun comentariu: