vineri, 10 aprilie 2009

Iepurasi cu glazura lamaie



Ingrediente:

100 g unt,cuburi
100 g zahar pudra auriu
1 lingurita extract vanilie
175 g faina simpla
1 galbenus mare

Pr Glazura:

6 Linguri budinca lamaie/lemon curd
125 g zahar pudra nerafinat,auriu


Pregatire:

1.Pui untul zaharul pudra auriu in robot si vanilia.Amesteci cateva secunde sa se combine.Adaugi faina si galbenusul,formezi o mingie,o pui pe supraf usor infainata,framanti usor cateva min,pana se omogenizeaza.Infoliezi,racesti 20 min.
2.Preancalzesti cuptorul la 180*C/GAZ 4.Intinzi aluatul intre 2 foi hartie pergament.Decupezi 6 iepurasi sau tai pe contur,dupa sablon.
3.Ridici biscuitii ii pui pe hartia copt si-i coci 12-15 min pana se intaresc si sunt aurii pal.Racesti 5 min,apoi transferi pe gratar la racit complet.Ii poti pastra pana la 1 saptamana nedecorati in vas etans.
4.Pt glazura:pui budinca in bol adaugi treptat zaharul nerafinat,pana glazura incepe sa se intareasca,sa stea cu varf.Pui in cornet cu varful mic.Formezi ochii,nasul,gura si urechile pe biscuiti.


Reteta aici:

Vanilla and Lemon Butter Bunny Biscuits

http://www.billingtons.co.uk/home/recipes/15/vanilla-and-lemon-butter-bunny-biscuits

Niciun comentariu: