vineri, 10 aprilie 2009
Floricele glazurate
Ingrediente 16 buc:
175 g faina simpla
100 g unt
100 g zahar pudra
45 g migdale macinate
cateva picaturi extract vanilie
1 ou mediu,batut
Pt Glazura:
glazura vanile(Vanilla Butter Icing)
sau:
50 g unt nesarat,moale
75 g zahar pudra
cateva picaturi extract vanilie
Pt Decor:
150 g glazura alb
roz,albastru,galben colorant alimentar
boabe ciocolata
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul al 180*C/GAZ 4.Pui hartie in 2 tavi mari.
2.Cerni faina adaugi untul,freci sa obtii firimituri.Adaugi zaharul,migdalele,vanilia.adaugi oul formezi aluat tare.
3.Framanti usor pe suprafata usor infainata,pana e omogen apoi intinzi de 6 mm gros.Tai 32 biscuiti de 2,5 cm,reantinzi resturile daca e nevoie.Pui in tava,racesti 30 min.
4.Coci cca 15-20 min,pana se intaresc si sunt usor aurii,apoi lasi la racit pe gratar.
5.Intinzi pe 1/2 biscuiti glazura vanilie.Alternativ pt a face glazura proprie,bati untul nesarat,moale,cerni deasupra zaharul pudra,adaugi cateva picaturi extract vanilie.Lipesti impreuna 2 biscuiti.
6.Pt decor:pui in glazura/fondant cateva picaturi colorant asortat,intinzi subtire pe supraf pudrata cu zahar pudra.Decupezi 16 forme floare putin mai mici decat biscuitii,le presezi usor deasupra fiecarui biscuite,le ungi cu putina apa deasupra,daca e nevoie,pt a ajuta intarirea.
7.Apesi bomboanele ciocolata in centrul fiecarei flori si decorezi cu glazura,lasi 10 min sa se intareasca.
Reteta aici:
Flower Cookies
http://www.supercook.co.uk/find-recipe-ideas/flower-cookies-recipe/12090
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu