luni, 13 aprilie 2009

Mini torturi cu spuma zmeura



Ingrediente 20 buc:

1 cana cacao
2 3/4 cani faina
2 1/4 cani zahar
1 lingurita praf copt
1/4 lingurita bicarbonat sodiu
1 cana ulei
3 oua
2 cani cafea/apa fierbinte

Pregatire:

Amesteci cu mixerul toate ingred uscate si uleiul.Adaugi ouale unul cate unul.
Adaugi cafeaua/apa fierbinte in 3 loturi,amesteci bine de fiecare data,cureti de fiecare data de pe marginea vasului.
Torni in tava unsa,cu hartie,uniformizezi.
Coci 12 min la 175*C.

Pt Spuma zmeura:

1 1/2 cana gem zmeura
1 1/2 cana smantana de frisca grasa/heavy
1 plic gelatina/4 foi

Pregatire:

Dizolvi gelatina,lasi deoparte.
Incalzesti gemul in vas mic.
La gemul incalzit adaugi gelatina.
Racesti pe gheata.
Bati frisca,o pui peste amestecul gem rece.

Zmeura alcolizata

Ingrediente;

470 ml zmeura
1/4 cana zahar
2 Linguri Chambord(lichior zmeura)

Pregatire;

Pui in bol zmeura curatata,torni lichiorul,zaharul,agiti,lasi la temp camerei.

Garnitura zmeura:

470 ml zmeura
225 g ciocolata alba

Pregatire;

Topesti ciocolata,pui in cornet.
Umplii interiorul zmeurelor,racesti.

Asamblarea:

Cu un inel de 7-8 cm tai 20 rondele,din blat.
Peste o rondea asezi 4 zmeure alcolizate,pe margine.
Deasupra torni spuma zmeura.
Nivelezi delicat cu o lingura lemn.
Ingheti tortuletele 20 min,pana se intaresc.
Scoti din forma si decorezi cu zmeura umpluta cu ciocolata.



Reteta aici:

Chocolate Raspberry Mousse Cake Torte with Drunken Raspberries

http://www.glam.com/blogs/glamdish/summer_dessert_chocolate_raspberry_mousse_cake_torte_recipe

Niciun comentariu: