joi, 2 aprilie 2009

Painici la abur/coapte





In loc sa le faci simple,le poti umple cu pasta de fasole rosie,pasta lotus,pasta susan,porc,vita.Se pot congela.Se pot praji in ulei si merg bine cu sos picant,sau lapte condensat.Sunt moi si pufoase chiar si cand umplutura s-a racit.


Ingrediente:

Pt maia:

150 g faina prajituri
50 g faina simpla
1 praf sare
1/2 lingurita drojdie
110 g apa

Pui toate in masina paine,dupa framantare scoti 70 g pt folosit si restul il pui in punga plastic in congelator,pt folosit ulterior.Daca nu ai masina de facut paine,framanti manual,pana e moale apoi lasi 45 min la crescut,acoperit.

Pt Aluatul principal:

175 ml lapte degresat
70 g zahar
200 g faina simpla
100 g faina pt prajituri
5 g drojdie
70 g maia
1 Lingura ulei porumb

1.Pui toate ingred. cu exceptia uleiului in masina de paine,cand aluatul se aduna intr-o mingie,adaugi uleiul si lasi sa framante pana e omogen.Ar trebui sa dureze 15-20 min,in functie de masina din dotare.
2.Scoti aluatul din masina,intinzi o foaie subtire.
3.Tai bucati de cca 50 g fiecare si le pui pe hartie unsa,le asezi in steamer(aparat fiert la abur),lasi destul loc pt a creste.
4.Lasi 45 min,inainte sa fierbi la abur la foc mediu painicile pt 12 min.

Nota:

A adaugat pasta de susan negru la o parte din aluat pt a crea spiralele negre.
-se pot si coace-


Reteta aici:

Chinese Steamed Mantou

http://wlteef.blogspot.com/2007_04_01_archive.html

Niciun comentariu: