joi, 5 februarie 2009

Salata de toamna cu pesto de nuci si sos hrean

Timp gatit:15 min

Ingrediente 4 portii:

ulei masline,pt presarat
2 salsify/barba caprei,taiat buc 10 cm
2 pastarnaci,taiati pe lungime,in 6
2 morcovi,taiati pe lungime,in sase
25 g unt
1 catel usturoi
1 crenguta rozmarin
4 buchetele brocoli violet,oparit
1 Lingura miere,lichida
1 Lingura otet vin rosu

Pt Pesto de nuci:

100 g nuci,prajite si decojite
1 catel usturoi
50 ml ulei masline
1/2 lamaie

Pt Sosul de harean:

4 Linguri smantana groasa/crème fraîche
1 lingurita mustar Dijon
1 Lingura hrean,ras
1/2 lamaie


Pregatire:

1.Pt Pesto de nuci:

prajesti nucile in cuptor 5 min la 200*C/Gaz6.Le pui in prosop curat,le fraci sa elimini pielea.Le pui in blender cu restul ingred.

2.Pt Sosul de hrean:

Amesteci in bol toate ingred,asezonezi.

3.Gatesti legumele: torni putin ulei in tigaie,pui legumele,fara brocoli,le caramelizezi 2 min.Pui unt,usturoi,rozmarin,asezonezi si gatesti inca 4 min.La sfarsit adaugi brocolii,mierea,otetul si incalzesti bine.

4.Pt servit:

intinzi pe farfurie pesto de nuci,aranjezi legumele deasupra si peste ele presari sosul hrean.

Reteta aici:

Autumn vegetable salad with walnut pesto and horseradish-Jun Tanaka

http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/608700

Niciun comentariu: