marți, 10 februarie 2009
Patrate cu prune
Ingrediente:
1 1/2 cana prune tocate
3/4 cana apa
1/4 cana zahar tos
1 lingurita coaja lamaie rasa
1 Lingura suc lamaie
1/2 lingurita scortisoara
2 1/2 canai fulgi ovaz
1 cana zahar brun
1 cana faina obisnuita
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
3/4 cana unt,topit
Pregatire:
Incalzesti cuptorul la 175*C.In cratita medie pui prunele si apa,aduci la fiert,reduci focul,fierbi 4-5 min,amesteci pana apa e absorbita de prune si sunt moi.Iei de pe foc pui zaharul,coaja lamaie si scortisoara.
In bol mare amesteci fulgii ovaz,zahrul brun,faina si bicarbonatul.Adaugi untul,omogenizezi.Pastrezi 1 1/4 cana amestec de ovaz.Restul amestec il presezi in tava neunsa de 22/33 cm.Intinzi deasupra prunele gatite,un strat de 1 cm si intinzi uniform restul amestec 1 1/4 cana,apesi usor,prunele trebuie sa fie acoperite.Coci 25-30 min,pana sunt maro-aurii.Racesti tai bucati.
Ies 24 bucati.
Reteta aici:
Sugar Plum Bars
http://www.sun-maid.com/en/recipes/recipe/sugar_plum_bars.html
Etichete:
cereale,
Condimente,
Desert,
februarie 2009,
lamaie,
ovaz,
Prajitura,
prune,
scortisoara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu