duminică, 8 februarie 2009
Seminte Amaranth
Amaranth -ul este o cereala foarte veche folosit de azteci si incasi.Macinat da o faina gustoasa.Bogat in lizina,proteina de inalta calitate,fier,fosfor,vitamina A,E,Bsi mai mult calciu decat alte cereale.La 1/2 cana amarant exista 60 mg calciu.Amaranth-ul are gust de nuca,aroma usor picanta si textura gelatinoasa.Se pragatesc ca orice alte cereale,dar devin lipicioase cand sunt fiertedar foarte hranitoare.Pot fi amestecate cu porumb,ceapa si fasole.Substitue bulgurul in talouli.
1/2 cana contin:
129 calorii
1,5 g grasimi
22 g carbohidrati
2 g fibre
sodiu 14 g
5 g proteine
60 mg calciu
Instructiuni gatit:
1 cana boabe amaranth,fierbi al foc mic cu 3 cani apa,25 min.Amaranth-ul se coaguleaza/incheaga daca il tii la rece,pastreaza-l la cald inainte de mancat.Daca il faci la oala presiune il fierbi 4-10 min.Merge bine cu hrisca,mei,orez brun.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu