marți, 10 februarie 2009
Salata de gogonele si dovlecei,la borcan
Il poti folosi la hot-dog/burgeri.Daca nu ai robot,toci fin legumele.
Ingrediente:
4 1/2 cani dovlecei tocati,cca 1137,5 g
2 cani gogonele tocate,cca 682 g
3 ardei grasi rosii si galbeni,tocati
1 ceapa mare,decojite,tocate
1/3 cana sare
3 cani otet mere
1 1/2 cani zahar
1 lingurita amestec condimente pt murat
1 lingurita seminte mustar,galben
1/2 lingurita curcuma/turmeric
2 catei usturoi,fin tocati
Pregatire:
Pui legumele tocate in vas nereactiv cu sare,le amesteci usor.Pui deasupra 3 cani de cuburi gheata,acoperi si lasi sa stea 3 ore,scurgi si clatesti usor.
Intr-un ibric nereactiv combini otetul,zaharul,semintele mustar,curcuma.usturoiul,aduci la fiert,reduci focul la mediu-mic si fierbi 5 min.Adaugi legumele scurse,aduci la fiert,fierbi 15 min la foc mic.
Pui in borcane curate,stergi marginea cu un prosop umed,pui capacul.Fierbi pe baie apa 10 min.
Reteta aici:
Zucchini and Green Tomato Relish
http://southernfood.about.com/od/picklesrelishes/r/r80810d.htm
Etichete:
Condimente,
Conserve,
curcuma/turmeric,
dovlecel,
februarie 2009,
gogonele,
mustar,
Salate,
seminte,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu