joi, 5 februarie 2009

Omleta cu papadie si sos rosii



Ingrediente 4-6 portii:

1 1/2 Linguri ulei masline/rapita
1 1/2 cani ceapa verde
sare
4 cani/85 g frunze papadie,tocate
1 cutie(420 g)rosii prunisoare in suc
6 oua mari
piper
2 Linguri branza capra,rupta
2 Linguri parmezan ras

Pregatire:

1.Incalzesti o tigaie de 25 cm de teflon la foc mediu-mic,3 min.Adaugi 1 lingura ulei,il intinzi pui ceapa si sare,gatesti amesteci ocazional,pana ceapa se inmoaie si e translucida,6-8 min.Adaugi papadia si gatesti amestecand pana se vestejeste 2-3 min,inchizi focul si transferi verdeata si ceapa pe farfurie.
2.Folosind rosii crude le pasezi.Pui in oala mica,impreuna cu sucul lor si aduci la punctul de fierbere.Fierbi la foc mic 5 min.
3.In acelasi timp,bati ouale cu sare si mult piper.Preancalzesti tigaia.
4.Stergi tigaia cu un prosop hartie,pui pe foc mediu,adaugi restul ulei 1/2 lingura.lasi 1 min pe foc,ungi tigaia cu ulei,torni ouale,presari ceapa si papadia gatite,branza rupta,gatesti neamestecand pana marginile se intaresc 2-3 min.Presari parmezanpeste omleta.Transferi in cuptor pe raftul de sus si lasi 8,5 cm pana la foc,pana ouale se umfla si deasupra incep sa se rumeneasca 1-2 min.Tai felii si servesti cald/rece insotita de sosul de rosii.

Reteta aici:

Dandelion Green Frittata with Tomato Sauce

http://www.fitpregnancy.com/recipes/115

Niciun comentariu: