marți, 10 februarie 2009
Salata dovlecei,la borcan
Poti face reteta si pe 1/2.
Ingrediente:
15 cani dovlecel ras,pt cca 1820 g dovlecei proaspeti
455 g morcovi,rasi
6 cani ceapa tocata,cca 5 cepe
8 ardei grasi,amestec rosii,verzi,tocati(a folosit 2 rosii, 6 verzi)
1/3 cana sare de masa/de muraturi
Amesteci toate in vas mare,lasi sa stea cel putin 3 ore/peste noapte,scurgi bine in strecuratoare cu tifon.
Lichidul condimentat:
3 cani otet(de preferat de mere)
6 cani zahar
3 lingurite seminte telina
1 1/2 lingurita piper negru
1 1/2 lingurita curcuma
1 1/2 lingurita nucsoara
3 Linguri amidon porumb,amestecat cu putina apa,pt a rezulta o pasta
Amesteci ingred in oala de dimensiuni f mari,pana zaharul se dizolva.Adaugi legumele scurse si adauci la punctul fierbere.Lasi cateva min si gatesti pana ce lichidul s-a evaporat in mare parte.Pui in borcane sterilizate,capsezi,fierbi pe baie apa 10 min.
Reteta aici:
HOMEMADE ZUCCHINI RELISH
http://kitchen-parade-veggieventure.blogspot.com/2008/08/homemade-zucchini-relish.html
Etichete:
Aperitiv,
ardei gras,
Condimente,
Conserve,
curcuma/turmeric,
dovlecel,
februarie 2009,
morcov,
nucsoara,
Salate,
seminte,
seminte telina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu