duminică, 8 februarie 2009
Chiftele cu amaranth,piure cartofi si salata
Ingredientele sunt cu aproximari:
2 cani boabe amaranth/quinoa
1 ou mare
1 Lingura faina integrala grau
1/2 ceapa mica
1 catel usturoi
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei iute rosu
1 Lingura frunze busuioc,tocate
1 Lingurita boabe coriandru,zdrobit
1/2 lingurita sare
1 cana apa
Reteta este f. flexibile poti pune rosii sau orice ai pune intr-o omleta,poti pune mai multa faina grau sau mai putina sau amarant.Consistenta ideala este cea de budinca de fulgi de ovaz.Pasul final este de a praji amestecul in tigaie,la foc peste mediu in ulei masline.Lasi 1 min,apoi intorci si prajesti inca 1 min.Chiftelele sunt delicioase servite cu salsa.
A facut chiftele de amaranth/quinoa a pus peste ele salsa/salata de :rosii,ardei iuti copti/prajiti,ceapa rosie,otet vin alb,sare.
A facut un piure delicios din cartofi cu unt,praf de ardei iute,curcuma/turmeric,sare.
A pregatit si o salata din rucola,busuioc,mizuna,portulaca,ridichi,rodie cu un dresing din ulei masline si otet balsamic.
Reteta aici:
Amaranth patties
http://tucsonivores.wordpress.com/2007/10/25/amaranth-patties/
Etichete:
Aperitiv,
ardei gras,
busuioc,
cartofi,
chilli,
Condimente,
coriandru,
curcuma/turmeric,
februarie 2009,
otet balsamic,
portulaca,
quinoa,
ridichi,
rodii,
rosii,
rucola,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu