miercuri, 11 februarie 2009

Nuci glasate cu espresso



Ingrediente:


ulei vegetal
2/3 cana zahar
2 Linguri cafea espresso macinata fin
1 Lingura cafea instant,pulbere
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita sare
1 albus mare
4 cani 1/2 nuci(cca 340g)


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 162*C.Ungi cu ulei hartii mari de copt.Bati zaharul cu urmatoarele 4 ingred in bol mic.Bati albusul,spuma,in bol mare.Adaugi nucile amesteci sa se acopere de ou.Presari nucile cu amestecul de espresso,amesteci sa se acopere,le intinzi in tava pe un singur strat.
Coci 5 min.Bagi spatula sub nuci le desprinzi de pe hartia copt le amesteci,le aranjezi pe un singur rand si le coci pana se usuca la atingere cca 5 min in plus.Le amesteci iar si le lasi sa se raceasca pe hartie.Nucile glasate se pot face cu 2 saptamani inainte si pastrate in vas etans,le temp camerei(se pun in cutii/ambalaje dragute si de sarbatori si le fac cadou).


Reteta aici:

candied espresso walnuts

http://cafecampesino.wordpress.com/2008/06/17/july-recipe-candied-espresso-walnuts/

Niciun comentariu: