duminică, 8 februarie 2009

Placinta cu stir/amaranth salbatic si ricotta



Ingrediente:

Pt crusta:

1 cana faina integrala
1/2 lingurita sare
1/3 cana unt
2-3 Linguri apa rece


Umplutura:

1 lingurita unt
1 cana leurda tocata/ceapa
3 cani frunze stir,fierte,scurse(cca 3584 g,proaspete)
1/2 lingurita sare
1 praf piper
45o g ricotta
3 oua batute
3 Linguri faina
1 1/2 cana branza rasa(225 g)


Pregatire:

1.Pregatesti crusta pt o placinta de 22-25 cm,lasi deoparte.
2.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
3.Sotezi leurda/ceapa in unt.Combini stirul,sarea,piperul in bol.
4.In bol separat bati ouale,ricotta,faina si 1/2 din branza rasa.Adaugi stirul si amesteci bine.
5.Intinzi in crusta necoapta.
6.Presari branza ramasa.
7.Coci 40-45 min pana este tare cand o atingi in centru.

Reteta aici:

Amaranth-Ricotta Pie (adapted from “Moosewood Cookbook”)

http://www.prodigalgardens.info/Wild%20Amaranth%20Recipes.htm#Wild%20Amaranth%20Quiche

Niciun comentariu: