duminică, 8 februarie 2009
Placinta cu stir/amaranth salbatic si ricotta
Ingrediente:
Pt crusta:
1 cana faina integrala
1/2 lingurita sare
1/3 cana unt
2-3 Linguri apa rece
Umplutura:
1 lingurita unt
1 cana leurda tocata/ceapa
3 cani frunze stir,fierte,scurse(cca 3584 g,proaspete)
1/2 lingurita sare
1 praf piper
45o g ricotta
3 oua batute
3 Linguri faina
1 1/2 cana branza rasa(225 g)
Pregatire:
1.Pregatesti crusta pt o placinta de 22-25 cm,lasi deoparte.
2.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
3.Sotezi leurda/ceapa in unt.Combini stirul,sarea,piperul in bol.
4.In bol separat bati ouale,ricotta,faina si 1/2 din branza rasa.Adaugi stirul si amesteci bine.
5.Intinzi in crusta necoapta.
6.Presari branza ramasa.
7.Coci 40-45 min pana este tare cand o atingi in centru.
Reteta aici:
Amaranth-Ricotta Pie (adapted from “Moosewood Cookbook”)
http://www.prodigalgardens.info/Wild%20Amaranth%20Recipes.htm#Wild%20Amaranth%20Quiche
Etichete:
amaranth/stir,
Aperitiv,
branza,
Condimente,
februarie 2009,
leurda,
Placinta
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu