joi, 5 februarie 2009

Vinete in sos usturoi



Ingrediente:

1 vanata medie,cca 300 g
1 lingurita usturoi,fin tocat
1 lingurota ghimbir,fin tocat
1 Lingura sos Hoisin
2 cepe verzi,fin tocate
1 lingurita sos soia,dark

Pregatire:

1.Cureti sau nu vinetele(coaja e sanatoasa,scade colesterolul)le tai pe lung,apoi oblic cat 2 degete alaturate.
2.Pui la fiert 1 cm apa intr-o tigaie mare,pui vinetele,amesteci ocazional,le lasi pana sunt facute,daca vrei mai moi mai poti pune apa.Le lsai cca 7 min.
3.Pui vinetele in bol,apoi in tigaie mai pun 1 cm apa,adaugi unturoiul,ghimbirul sosul Hoisin,lasi la foc mic 10 min,amesteci si mai adaugi apa daca e nevoie.
4.Adaugi sosul soia,ceapa verde in tigaie,apoi vinetele,mai pui apa daca e nevoie,gatesti la foc mic 5 min,amesteci sa se acopere vinetele cu sos.
5.Servesti calde sau la temp. camerei.


Reteta aici;

Eggplant in Garlic Sauce

http://www.chinesefooddiy.com/Lowfat_Eggplant_Garlic_Sauce.htm

Niciun comentariu: