vineri, 6 februarie 2009
Prajitura Fara rival
Dupa nume ai zice ca e un desert frantuzesc,dar este 100%inventie filipineza si 100% delicios!
Ingrediente:
3 albusuri
200 g zahar pudra pt glazuri/cu amidon(icing sugar)
125 faina migdale
6 galbenusuri
200 g zahar
1 cana apa
200 g unt
1 lingurita cafea instant
1 Lingura apa
100 g migdale tocate(poti inlocui cu alune caju/arahide)
Pregatire:
Incepi prin a face bezeaua:bati albusurile cu mixerul,spuma tare,adaugi cate putin zahar,bati pana luceste,adaugi migdalele,amesteci uniform.In tava joasa,pui hartie copt,intinzi bezeaua uniform de cca 1,5 cm gros.Dai la cuptor preancalzitla 150 *C,10 min.Repeti procedeul de 5 ori pana bezeaua e facuta.Vei avea 5-6 straturi de bezea coapta.Nu scoti bezeaua imediat,o lasi sa se raceasca.
Pregatesti crema mocca:dizolvi cafeaua in 1 lingura apa.In cratita topesti 200 g zahar cu 1 cana apa la foc mediu.In momentul in care amestecul se ingroasa si obtii un sirop,stingi focul.Ai grija ca siropul sa ramana incolor,nu-l caramelizezi.Bati galbenusurile cu mixerul si adaugi putin cate putin sirop,continui sa bati si apoi adaugi untul si cafeaua.
Asamblarea:
Intinzi pe fiecare strat/foaie bezea crema mocca si presari migdale tocate,pui a doua foaie bezea si repeti ca la prima.Imbraci in crema peste tot si presari migdale,refrigerezi,servesti rece.Pt taiat folosesti un cutit cald.
Reteta aici:
Sans Rival
http://www.filipinofoodstore.com/recipes/sans-rival.html
Etichete:
cafea,
Condimente,
Desert,
februarie 2009,
migdale,
sarbatori
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu